Chrome superarà aquest mes per primera vegada a Firefox


Publicat el 24 de Novembre, 2011 a les 00:00


Segons les dades de StatCounter, quan acabi novembre Chrome superarà per primera vegada la quota de Firefox per convertir-se en el segon navegador més popular.

Les diferències s'estrenyen en la carrera per ocupar el segon lloc dels navegadors web més populars, un mercat encara dominat per Internet Explorer. Segons les dades de StatCounter, a la primera meitat de novembre, les quotes de Firefox i Chrome s'han situat a quasi la mateixa quota: 25,47% enfront de 25,45%.

La diferència és que mentre un puja, l'altre baixa. Així, en aquesta quinzena Chrome ha guanyat un 0,46% de quota respecte a l'octubre, mentre que Firefox ha baixat un 0,92%. En el mateix període, Explorer ha guanyat un 0,48%, principalment com a resultat de campanyes publicitàries.

Això significa que, si es manté aquesta tendència, Chrome acabarà novembre com el segon navegador més utilitzat.

Tot i que la Fundació Mozilla porta uns quants mesos traient versions noves del navegador, això no ha frenat una espiral de caiguda imparable. En els últims sis mesos per primera vegada Firefox perd fins i tot més terreny que Explorer: -3,82% enfront de -3,2%.

Mozilla ja té en ment les versions 10 i 11 del seu navegador per intentar recuperar posicions, en què introduirà millores com les actualitzacions silencioses o la importació d'historial i adreces d'interès des del Chrome. També apostarà per les versions de Firefox per pastilles i smartphones.

Font: BaQia