Les empreses espanyoles són les més "xarxasocials" d'Europa


Publicat el 22 de Novembre, 2011 a les 00:00


Els resultats de l'estudi sobre Xarxes Socials i Email mostren com el 51 per cent de les empreses espanyoles ja utilitzen les xarxes socials per a les seves activitats de màrqueting i comunicació, situant-se al capdamunt de la taula per sobre d'altres països europeus més avançats digitalment com Regne Unit i Holanda.

Les companyies eCircle, proveïdor Europeu de serveis d'e-mail màrqueting, i Mediacom Science han publicat la tercera part del seu estudi sobre Xarxes Socials i E-mail a Europa, el qual investiga com les empreses gestionen el diàleg digital amb clients utilitzant e- mail i les xarxes socials.

"Els resultats de la tercera part de l'estudi mostren com els responsables de màrqueting a Espanya estan seguint de manera efectiva les tendències internacionals, integrant els canals socials en la seva estratègia de màrqueting i comunicació", ha afirmat el Head of Business Development de eCircle a Espanya , Ignacio Ayerbe García.

L'eina de comunicació més utilitzada per al 55 per cent de les empreses espanyoles és el màrqueting per correu electrònic. Per això, gran part dels responsables de màrqueting han decidit integrar-lo en el seu màrqueting mix tant per llançaments de producte, com per millorar el reconeixement de la marca i generar una major retenció de clients.

D'aquesta manera, les eines de màrqueting per correu electrònic més efectives són la segmentació, els missatges transaccionals i les recomanacions de producte que els responsables de màrqueting consideren "perfectes" per complir els seus objectius i les que mostren un millor retorn de la inversió, segons l’estudi presentat per eCircle.

DIFICULTATS AMB LES XARXES SOCIALS

D'altra banda, molts responsables de màrqueting afirmen que encara que la "expectació és màxima" no han integrat les xarxes socials en la seva estratègia on-line perquè hi ha dificultats per segmentar els missatges (54 per cent), no és possible mesurar l'impacte de la comunicació (53 per cent) i perquè tenen un coneixement limitat de les eines i el seu potencial (49 per cent).

L'estudi també conclou que un 60 per cent de les empreses Europees ara disposen del seu perfil en alguna xarxa social i aquests canals són realment preuats per usuaris connectats, ja que faciliten el diàleg digital amb les seves marques favorites.

Entre les xarxes socials, Facebook és la xarxa social líder en ús, tant per les empreses com pels usuaris d'Internet. Entre el 78 per cent i el 90 per cent dels responsables de màrqueting digital inclouen Facebook entre els canals de comunicació més utilitzats.

Per finalitzar, les dades confirmen que queda encara molt espai per a l'optimització de les estratègies i que les activitats empreses actualment són només a nivell experimental.

Font: EUROPAPRESS