Google llança la seva botiga de música als EUA. Google Music


Publicat el 17 de Novembre, 2011 a les 00:00


Google Music permet comprar cançons per a dispositius Android que es poden compartir a Google +

Google ha anunciat el llançament als Estats Units del seu servei musical, Google Music, que comptarà amb el suport de tres de les grans discogràfiques del mercat i que serà el nou rival dels productes similars que ja ofereixen Apple i Amazon.

Els consumidors podran comprar i accedir a les cançons a través de qualsevol ordinador o dispositiu Android i fins i tot es podran compartir a través de la xarxa social Google +. "Google Music tracta de descobrir, comprar i compartir música de formes noves, innovadores i personalitzades", va dir Jamie Rosenberg, director de continguts digitals de Google per Android.

Aquest nou servei musical permetrà la descàrrega de cançons individuals als EUA a partir de 69 cèntims des de la direcció music.google.com, i permetrà als usuaris d'Android compartir fins a un total de 20.000 temes de forma gratuïta. "Altres serveis musicals pensen que has de pagar per escoltar música que ja tens. Nosaltres no", va afegir Rosenberg.

La música d'artistes com Coldplay, Drake o Pearl Jam ja està disponible en el servei.

Google va estrenar al maig un sistema d'emmagatzematge de música en el núvol que permetia a l'usuari pujar i accedir a les seves cançons des de la xarxa i a través de noves aplicacions per a dispositius Android. El servei, anomenat Google Music Beta, va néixer sense la implicació de les companyies discogràfiques.

Ara la companyia ha aconseguit acords amb Sony Music Entertainment, Universal Music Group, EMI Music i 23 discogràfiques independents, de manera que el servei oferirà vuit milions de cançons, un nombre que ascendirà fins als 13 milions en els pròxims mesos. De moment Warner Music Group ha preferit quedar-se al marge de l'operació.

Font: elPeriodico.com