Amb set ulls


Publicat el 10 de Novembre, 2011 a les 00:00


El Xperia Studio és un experiment de Sony Ericsson per cridar l'atenció sobre la qualitat de les càmeres de la gamma Xperia. Han fet alguns experiments curiosos, com utilitzar un llançaflames com a flash (spoiler: és millor que el flaix LED que ve en els telèfons) i en principi està obert a projectes i idees de tot el món. Si vols fer alguna cosa interessant i poc ortodoxa i té a veure amb el món de la imatge i la telefonia mòbil potser no és mala idea proposar-ho.

L'última ocurrència és obra de Joerg Geerds. Amb set telèfons ancorats a un arnès de plàstic i lent de gran angular ha filmat el descens en bicicleta del famós Slickrock Trail de Utah en 360 graus. Go Wider or Go Home és el nom del projecte i és el primer intent, crec, d'usar un clúster de mòbils per generar un vídeo 360, que es pot veure amb punt de vista interactiu a la pàgina web oficial. L’arnès s'ha fabricat amb una impressora 3D en el propi laboratori.

És més fàcil de controlar amb els cursors que amb el ratolí i a més de la vista des del manillar de la bicicleta hi ha vistes compostes des de diferents perspectives (la de "petit planeta" és la més curiosa). Hi ha encara algunes imperfeccions en la juntura dels vídeos però el treball és excel·lent.

Go Wider or Go Home

Font: elmundo.es