Ubuntu arribarà a tablets, smartphones i TVs intel·igents


Publicat el 02 de Novembre, 2011 a les 00:00


El creador d'Ubuntu, Mark Shuttleworth, creu que la popular distribució de Linux està en condicions de competir amb iOS i Android en els sistemes operatius tot terreny.

El fundador de Canonical i de la Fundació Ubuntu, Mark Shuttleworth, ha declarat que en la pròxima edició d'Ubuntu Developer Summit, convenció de desenvolupadors d'Ubuntu que es celebrarà a Orlando, s’anunciarà els plans per portar la distribució de Linux Ubuntu a smartphones, tablets i televisors intel·ligents.

L'avanç s'ha conegut en una entrevista per al portal ZDNet, en què Shuttleworth ha afirmat que les seves intencions són millorar l'estabilitat d'Ubuntu i la seva interfície d'escriptori. Després d'aconseguir aquests objectius, Canonical es centrarà en portar el sistema a tot tipus de dispositius.

Des de la companyia informàtica s'aposta pel segon quadrimestre del 2012 per a la distribució d'una nova versió d'Ubuntu amb processadors ARM adaptats per a smartphones, tablets i televisors. La nova versió serà tàctil i estarà disponible per a tots els dispositius en els quals funciona actualment Ubuntu.

A més, ja s'està treballant amb socis de hardware per portar productes al mercat que tinguin Ubuntu com a sistema operatiu propi. En 2014, la distribució de Linux podria convertir-se en un nou agent del sector i intentar plantar cara a iOS o Android.

"Aquesta és una expansió natural de la nostra idea d'Ubuntu. Les persones s'han traslladat des de l'escriptori a nous suports, de manera que és important per a nosaltres arribar a la comunitat a través d'aquestes plataformes. Per tant, anem a acceptar el repte d'usar Ubuntu en telèfons, tablets i pantalles intel·ligents ", ha explicat Shuttleworth a ZDNet.

Pel que fa a la competència que manté Ubuntu amb la resta d'empreses tecnològiques, Mark Shuttleworth considera que el món dels dispositius és "molt competitiu i dinàmic", ja que mentre Android i iOS dominen els dispositius de mà, Ubuntu i Windows "poden ser potències reals".

Font: BaQia