Les novetats de la pròxima actualització de Facebook


Publicat el 26 de Octubre, 2011 a les 00:00


La teva vida abans de Facebook, ara també a Facebook

El dia que et va caure la primera dent, la primera comunió o la decisió de fer-se vegetarià són esdeveniments que la majoria dels internautes van viure abans d'estar connectats a Facebook, que ara posa en marxa un "Timeline" per capturar aquesta part de la vida que va transcórrer abans de la xarxa social.

És un fet. Per molt que es queixin els usuaris de Facebook, tan poc inclinats, en general, als canvis, en les pròximes setmanes l'habitual perfil es convertirà en un "timeline" o "biografia" que recollirà esdeveniments des d'avui fins al dia del naixement de l'internauta .

El canvi és notable a simple vista: el mur es converteix en una sèrie de publicacions a dues columnes amb diferents mides segons la importància, la pàgina va encapçalada per una "foto de portada" seleccionada per l'usuari i la possibilitat de personalitzar el que es comparteix i amb qui es comparteix està més present que mai.

Però el canvi va més enllà i arriba fins i tot al passat: la línia temporal del nou perfil comença en la data de naixement de l'usuari, que pot omplir els "espais en blanc" sobre la seva vida fins al moment en què es va registrar a Facebook amb fotos , vídeos i actualitzacions d'estat per expressar emocions sobre fites com el seu primer tall de cabell o el 12-1 de l'Espanya-Malta.

Encara està per veure si els usuaris dedicaran el seu temps a afegir informació sobre els anys anteriors a l'arribar a la xarxa social, però la nova biografia té també funcions més pragmàtiques com la possibilitat d'afegir fotos d'un concert al qual l'usuari va assistir fa un mes a continuació dels comentaris que l'esdeveniment li va suscitar en aquell temps.

Una mudança, una nova situació sentimental, la mort d'un familiar o el primer petó, són algunes de les etiquetes amb les quals es poden acompanyar els estats de Facebook en qualsevol punt del "timeline", passat o present, el que permetrà fer un recorregut per l'evolució d'àmbits com l'estat de salut o la carrera professional.

El temps dedicat a completar la biografia no serà en va i aquells que abandonin la pàgina o, simplement, vulguin tenir una còpia de la seva informació, podran descarregar-se una còpia completa del seu perfil de Facebook que inclou des de converses de xat fins enllaços a altres webs.

La biografia, que ja s'ha començat a implantar en els perfils d'usuaris nord-americans, ha suscitat una infinitat de respostes tant dels internautes com dels mitjans de comunicació que, a més d'opinar sobre els canvis, han llançat diverses enquestes amb resultats dispars.

Segons una enquesta de la web especialitzada Mashable, el 58,9% dels usuaris no completaran el seu "timeline" perquè consideren que "requereix massa esforç" i el 73% dels usuaris que van participar en un estudi de "USA Today", no els agraden els canvis.

No obstant això, encara caldrà esperar uns dies per comprovar com reaccionen els usuaris espanyols a les novetats que Mark Zuckerberg, creador de Facebook, va anunciar el passat mes de setembre.

Per Carmen de Àgueda

Font: yahoo