Les empreses espanyoles, per sota de la mitjana europea en presència web


Publicat el 26 de Octubre, 2011 a les 00:00


Més de la meitat de les empreses espanyoles, un 62 per cent d'elles, disposen d'una pàgina web. D'aquest total, un 58 per cent són petites empreses, el 80 per cent mitjanes i el 90 per cent per a les grans. Malgrat això, Espanya se situa per sota de la mitjana europea, ja que un 67 per cent de les empreses europees també tenen un lloc a la xarxa, un 3,08 per cent més que el 2010.

Segons l'estudi de l'escola de negocis Online Business School (OBS), Espanya es troba per sota de la mitjana, però tot i així la penetració de pàgines webs en el marc empresarial ha augmentat respecte a l'any anterior un 10,71 per cent.

D'altra banda, al capdavant d'aquesta llista de països amb empreses introduïdes en el món de la xarxa es troba aquelles situades al nord d'Europa. El cas més destacat ha estat el d'Eslovènia, ja que el cent per cent de les seves empreses disposen d'un lloc a la xarxa.

De la mateixa manera, el 89 per cent de les empreses de Suècia també disposen d'una pàgina web, seguides per Dinamarca amb un 88 per cent i de Finlàndia amb un 87 per cent. Per contra, només el 35 per cent de les empreses a Romania posseeixen un sites, a Bulgària un 37 per cent i a Letònia del 48 per cent.

A més, el Customer Relationship Management (CRM) de la zona euro també ha estat analitzat i en el cas d'Espanya s'ha situat per sota de la mitjana europea amb un 28 per cent, encara que la implantació en aquestes empreses ha crescut un 12 per cent respecte a l'últim any.

CATALUNYA, ASTÚRIES I MADRID AL CAPDAVANT

Pel que fa a empreses que tenen llocs i CRM a Espanya, la regió de Catalunya ha liderat aquesta classificació amb un total de 72 per cent, a continuació s'ha situat Astúries i Madrid, totes dues amb un 71,7 per cent. En el costat oposat d'aquesta taula estan Extremadura, Canàries i Castella-la Manxa, totes elles no arriben al 60 per cent.

Per sectors, el 72,9 per cent de la indústria en aquest país té web, sent Catalunya la comunitat que major percentatge té seguit de Múrcia i Cantàbria. Al contrari de la indústria, la construcció s'ha situat en el sector que menys usa les sites com a recurs.

Per concloure, l'OBS ha assenyalat que el 20,08 per cent de les empreses a Espanya fan servir les sites amb fins comercials o de màrqueting i el 28,6 per cent l’utilitzarien per capturar, emmagatzemar i compartir informació amb els clients.

Font: ep