Google vol desplegar fibra òptica a Europa


Publicat el 25 de Octubre, 2011 a les 00:00


Google està estudiant la possibilitat de desplegar fibra òptica a Europa, tal i com està fent als Estats Units. La companyia va començar el seu projecte a Kansas i promet que oferirà una velocitat de 1GB per segon.

Segons ha avançat a The World Street Journal el vicepresident sènior de Google, David Drummond, el gegant d'Internet està considerant desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica a Europa.

La companyia de Mountain View va avançar aquests plans al ministre d'Economia, Finances i Indústria de França, François Baroin, en una reunió en què Google va assegurar que està "estudiant molt de prop" aquest projecte.

Google va anunciar el febrer de 2010 els seus plans de desplegar fibra òptica als Estats Units per oferir Internet, amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament d'una nova generació d'aplicacions web a través d'una xarxa de connexió d'alta velocitat.

Google va anunciar el març de 2011 que Kansas serà la primera comunitat en la qual desplegarà la seva xarxa, que s'espera que entri en servei abans d'un any. Oferirà velocitats d'accés a Internet que són 100 vegades més ràpides que el que la majoria dels nord-americans tenen actualment.

La companyia ha explicat que el projecte generarà una xarxa capaç de proporcionar connexions de 1GB per segon. La companyia utilitzarà connexions de fibra òptica pel projecte, que permetrà tenir Internet d'alta qualitat a les llars a un preu competitiu.

Font: portaltic.es