"L’eCommerce ha de ser més visual", Nicole Vanderbilt


Publicat el 24 de Octubre, 2011 a les 00:00


La CEO de MyDeco, triada com una de les persones més creatives de l'any per la revista FastCompany, repassa les mancances i els reptes del comerç electrònic.

Vendre mobles no ha de ser només territori d'IKEA. També hi ha espai per a botigues com MyDeco, que permet als usuaris veure com són els mobles des de l'exterior, o posar-los al costat d'altres productes en escenes tridimensionals d'habitacions dissenyades a imatge de la teva casa, per fer-se una idea, amb un component social afegit per arrodonir l'efecte.

La seva consellera delegada, Nicole Vanderbilt, va estar dijous a Madrid per presentar a l'European eCommerce Conference el seu concepte del comerç electrònic, començant per lliurar-nos de totes aquestes imatges diminutes, estàtiques i en les que no veiem res.

"El comerç electrònic s'ha de fer més visual", va afirmar, posant un exemple d'una botiga de roba que ha començat a pujar vídeos de models caminant amb la roba. "Veure com es mou, com queda, s'està convertint en una cosa molt important".

Un altre element que a la directiva britànica li sembla crucial és el component social. És a dir, un servei que ens digui qui més ha considerat aquest moble o ens ofereixi opinions de tercers. I no necessàriament els nostres amics. Al cap i a la fi, quants tenim amics amb gustos, diguem, diferents? De manera que el valor de la recomanació pot ser fins i tot més gran si no ve de la nostra tia, sinó d'un expert.

El procés de compra té un element de competició, ha assenyalat. Aquesta sensació d'estar buscant un tresor i que afegeix una certa diversió al procés de triar, comparar i per fi decidir.

"Comprar és en bona part guanyar alguna cosa", va explicar, assenyalant que portar aquest factor de diversió i de victòria al comerç electrònic li afegeix un component emocional que pot resultar determinant a l'hora de guanyar-se al consumidor.

Finalment, Vanderbilt va fer una crida a la personalització ja que els venedors es centrin en el seu producte. No val una mateixa botiga o plataforma idèntica per a tots, va assenyalar, perquè un no espera trobar-se els mateixos detalls o la mateixa estructura si està comprant llibres que si estigués comprant cadires.

Font: BaQia