Un telèfon de Samsung estrena el nou Android


Publicat el 19 de Octubre, 2011 a les 00:00


El Galaxy Nexus porta reconeixement facial per desbloquejar l'aparell

Samsung ha presentat el seu telèfon Galaxy Nexus i ho ha fet de la mà de Google ja que és el primer dispositiu que incorpora Android 4, nova versió del sistema operatiu que combina solucions per tabletes i telèfons intel•ligents.

Les dues empreses van celebrar la presentació a Hong-Kong. Una cerimònia que van endarrerir uns dies amb motiu de la mort de Steve Jobs. La presentació conjunta ha servit per a altres coses, a més de per presentar un sistema operatiu i un telèfon. Per exemple, perquè Google demostrés que la compra de Motorola no suposarà que afavoreixi a aquesta marca enfront d'altres fabricants de mòbils. En el capítol de xifres, Android equipa 190 milions de dispositius i el nou telèfon de Samsung pot accedir a 300.000 aplicacions i jocs, en un esforç per acostar-se a les 450.000 de la botiga d'Apple.

El Galaxy Nexus té una pantalla de 4,65 polzades i un processador de doble nucli. La càmera és de cinc megapíxels i el gruix és de 8,9 mil•límetres, el mateix que el de Galaxy S II. Un sistema de reconeixement facial pot emprar-se per desbloquejar l'aparell. La presentació de Samsung arriba després que Apple anunciés uns resultats trimestrals per sota de les expectatives. Samsung ha assegurat que les vendes dels seus telèfons Galaxy han superat els 30 milions d'unitats. Apple i Samsung tenen oberts plets en 10 països on s'acusen de vulneració de patents.

Google no ha donat data perquè Android 4 pugui descarregar-se en altres mòbils, encara que els desenvolupadors ja disposen de les eines per crear o adaptar aplicacions per al nou sistema operatiu. Android 4 ha adoptat solucions de xifrat i seguretat ja existents en Honeycomb.

Una de les novetats més anunciades és que incorpora la tecnologia NFC per a la realització de pagaments des del mòbil. La mateixa Google presenta en una pàgina les novetats més destacades per a l'usuari i als desenvolupadors. Per al primer destaca, per exemple, una gestió més fàcil de les aplicacions i un sistema de resposta de la trucada entrant mitjançant un missatge, sense necessitat de despenjar el telèfon. Permet el dictat de text i pot demanar al navegador que presenti la versió normal de les pàgines en lloc de la pensada per a mòbils.

Font: CiberP@aís