Siri: bromista i útil assistent de veu


Publicat el 17 de Octubre, 2011 a les 00:00


Com a humans que són, els reporters i blocaires que han estat provant Siri, el sistema de reconeixement de veu de l'iPhone 4S, s'han llançat a fer-li preguntes descabellades, inapropiades o filosòfiques. I el resultat, gairebé per unanimitat, són crítiques molt positives.

Les principals crítiques que ha rebut Siri tenen a veure amb la geografia. Té problemes per entendre la gent amb accent (aquí podem veure un usuari japonès desesperant per enviar un correu a la feina), i es perd quan surt encara que sigui a Canadà. Si el volem en espanyol, haurem d'esperar a l'any que ve.

Però tornant a les coses que sí que han agradat, cal dir que bona part de les crítiques es dediquen a prendre-li el pèl a Siri. O declarar amor a Siri, que espera que no li diguem això a tots els telèfons. O demanar-li que obri les comportes, per endur-nos un ensurt quan Siri emula HAL.

Un altre clàssic de la ciència ficció al qual cita Siri és La Guia de l'autoestopista galàctic, quan li preguntem pel sentit de la vida i respon que "42". Lluny d'espantar-se, si diem a la nostra humil assistent que hem d’amagar un cos ens proposa mines i pantans, i si tenim son ens ordena anar-nos a fer una migdiada.

Ja seriosament, diferents columnistes han quedat molt satisfets en preguntar la predicció del temps, dictar un missatge de text per a un amic o demanar que ens desperti a una hora i ens recordi alguna cosa al final del dia, encara que de moment no pot fer fotos, crear contactes o fer reserves a restaurants. El que si fa és oferir-nos un taxi si ens hem pres unes copes de més (si l'hi diem).

Per descomptat, ja hi ha un bloc en Tumblr que recull les genialitats de Siri.

Font: BaQia