Adobe demostra la funció "anti-blur" ("anti-desenfocat")


Publicat el 11 de Octubre, 2011 a les 00:00


Encara amb la tecnologia integrada a les càmeres digitals, hi ha la possibilitat que una fotografia surti moguda i borrosa. Usualment, una imatge així seria descartada immediatament, però la gent d'Adobe té altres plans. En la conferència MAX, Adobe va realitzar una demostració d'una nova funció de "anti-blur" o "anti-desenfocat", que pot restaurar una imatge borrosa a l'estat de claredat que s'esperava d'ella des d'un principi. Encara que la funció no sembla estar confirmada per a la propera versió de Photoshop encara, la recepció que ha tingut la demo va ser impressionant.

Diuen les males llengües que quan una presentació oficial compta amb l'assistència d'una celebritat d'algun mitjà especial, és perquè en realitat no tenen molt per mostrar, i només es busca desviar l'atenció. El fet que Rainn Wilson (The Office) estigués a l'escenari durant el "Sneak Peek" d'una nova funció desenvolupada per Adobe en la conferència MAX podria haver estat suficient com per sospitar una mica, però l'estrella de torn no va ser una altra més que la demo en si. Ens hem topat infinitat de vegades amb imatges borroses i mogudes. Les càmeres digitals ofereixen cert procés d'estabilització, però hi ha ocasions en què ni tan sols això és suficient. Sigui culpa de la càmera o del fotògraf, una imatge borrosa és una pèrdua de temps ... o almenys, ho era fins ara.

El procés de "unblur", "anti-blur" o "anti-desenfocat" (necessita un nom oficial amb urgència) és certament exigent a nivell de processament, però els resultats són excel·lents. És possible treballar amb una imatge sencera o una porció d'ella, reduint el temps d'anàlisi requerit. Aparentment, la funció opera amb certs "perfils" que han de ser carregats manualment, i l'aplicació d’algoritmes adequats per a cada cas. A la primera imatge, s'elimina el "blur" del que sembla un centre comercial. A la segona, la correcció arriba a un nivell tal que és possible llegir el text de la imatge, i finalment, es millora l'aspecte d'una persona en una imatge d'Internet.

El públic va explotar en aplaudiments en veure la demostració, però tot i la bona recepció, no s'ha confirmat oficialment que el "anti-blur" hagi d'estar en Photoshop CS6. Sense anar més lluny, la propera versió de Photoshop encara no té data de llançament, i tot sembla indicar que Adobe s'ho està prenent amb calma. És un altre èxit més que Adobe suma a la ja de per si robusta plataforma d'edició d'imatges que posseeix, encara que no podem deixar de pensar que hi ha d'haver algun límit lògic per a l'aplicació d'aquest "anti-blur". No faltaran imatges que estaran més enllà de qualsevol recuperació, però, la funció té el potencial per reduir la quantitat de "trets inútils" fets amb una càmera, i de rescatar una imatge en l'últim moment.

Video demostració

Font: Neoteo