Apple llança a Espanya la iBookstore, la seva botiga de llibres


Publicat el 03 de Octubre, 2011 a les 00:00


Apple ha llançat de manera oficial a Espanya la seva botiga de llibres digitals iBookstore. Fins ara, estava disponible l'aplicació de lectura però només disposava de títols gratuïts.

Ara els usuaris espanyols podran descarregar des d'una aplicació gratuïta d'iTunes dels llibres electrònics en format per a iPad, iPhone i iPod Touch. El catàleg, que ja comptava amb 400.000 títols, s'ha ampliat amb llibres de plataformes espanyoles com Libranda, grup Random House Mondadori o Planeta.

El servei arriba a Espanya després d'haver aconseguit vendre més de 130 milions de llibres electrònics en altres països. L'estrena del servei coincideix amb diversos acords d'Apple amb algunes de les editorials nacionals més importants.

iBooks és una aplicació gratuïta i els usuaris només pagaran pels llibres que adquireixin. Segons Apple, "amb iBooks l'usuari pot mirar la seva biblioteca de llibres organitzats en una bella prestatgeria, tocar qualsevol llibre per obrir-lo, passar les pàgines lliscant el dit o tocant el marge de la pàgina, posar marcadors de pàgina en interrompre la lectura, i fins i tot afegir notes als seus passatges favorits ".

Comprar i llegir

Per comprar i llegir llibres des de l'aplicació gratuïta de iBooks només cal tocar amb el dit la prestatgeria que es donarà la volta i mostrarà la botiga iBookstore on hi ha zones de llibres destacats, llistes de llibres més descarregats i opcions per cercar per títol, autor o gènere.

Abans d'adquirir el llibre, l'usuari pot llegir les crítiques i llegir fragments, i quan llegeixi l'obra podrà afegir notes o subratllar passatges.

Fonts de l'editorial Planeta han assenyalat que la seva entrada a la botiga d'Apple és un nou pas en la seva estratègia d'oferir els seus títols en qualsevol format en un moment en què es conjuga la lectura en format tradicional i digital.

Aquest grup aporta mil títols digitalitzats d'autors com Paulo Coelho, Matilde Asensi, Eduard Punset, Lorenzo Silva, Gerónimo Stilton i Javier Serra.

Afegeix que recollirà els principals títols d'Editorial Planeta, Seix Barral, Destino, Temas de Hoy, Gestión 2000, Oniro, Alienta, Minotauro, Martínez Roca, Paidós, Destino Infantil & Juvenil, Ariel, Espasa, Crítica, Deusto, Emecé, Libros Cúpula, Esencia, Backlist, Para Dummies, Timun Mas Narrativa, Zenith, Booket y Austral.

Per la seva banda Randon House Mondadori i Libranda assenyala la importància d'estar a la botiga ja que augmentarà la presència de llibres electrònics en espanyol.

Apple ha informat que des que es va iniciar la introducció dels llibres a la seva botiga virtual, s'han registrat 130 milions de descàrregues.

Font: El Mundo