Microsoft cataloga per error com a "programa maliciós" al navegador Chrome


Publicat el 03 de Octubre, 2011 a les 00:00


El programa de seguretat el suprimia dels ordinadors .- Microsoft corregeix l’error i Google publica un avís per recuperar el navegador.

La mateixa setmana en què es publicaven dades sobre el creixement del navegador Chrome, Microsoft el va incloure per error en una actualització del seu programa de seguretat que l’eliminava dels ordinadors. Això va ser divendres. A les poques hores, i després de la sorpresa de molts internautes, Microsoft va publicar un avís a la seva pàgina web sobre l'error comès a causa, segons el seu comunicat, a una "detecció incorrecta per PWS: Win32/Zbot", un troià pensat per robar contrasenyes als que visiten determinades pàgines.

Google ha publicat una alerta per explicar als internautes la manera de recuperar Chrome en el cas que aquest hagi desaparegut de les seves màquines. En la nota, adverteix a tothom qui tinguin actiu el navegador que no han de fer cap maniobra i que llançarà una actualització que repararà el problema automàticament, però si l'internauta detecta que Chrome ha estat desinstal·lat ha de procedir, primer, a actualitzar el programa de seguretat de Microsoft perquè no torni a desinstal·lar l'esmentat navegador.

Segons les últimes dades, Internet Explorer és utilitzat pel 41,7% dels internautes, el percentatge més baix des de 1997, segons la mesuradora StatCounter. Després del navegador de Microsoft, apareixen Firefox (26,8%) i Chrome (23,6%); ja molt lluny, Safari (Apple), amb 5,2%, i l'escandinau Opera (1,7%). En dotze mesos el navegador de Microsoft ha perdut nou punts; Firefox ha perdut 4 punts i Chrome ha guanyat 12 punts. Si segueix aquesta progressió, Chrome podria ser el 2012 el primer navegador.

Font: CiberP@ís