Google llança oficialment el seu moneder virtual als EUA


Publicat el 23 de Setembre, 2011 a les 00:00


Google ha llançat oficialment el seu primer servei de moneder al mòbil a través d'una aplicació que funcionarà en un primer moment en terminals de l'empresa de telefonia Sprint , segons ha informat en el seu bloc corporatiu. Google informa, a més, que Visa, Discover i American Express havien acceptat participar en la seva nova eina de pagament i treballen per adaptar les seves especificacions a Google Wallet, com s'ha anomenat el sistema que ja funciona per a Mastercard.

Inicialment seran els usuaris de Sprint que tinguin un telèfon model Nexus S 4G els que podran accedir al moneder de Google, que mica en mica estarà disponible per a més dispositius.

Aquesta cartera electrònica es basa en la tecnologia de comunicació sense fils per proximitat NFC aplicada a telèfons amb sistema operatiu Android i terminals de pagament instal·lats en botigues.

Hi ha més de 300.000 punts de venda habilitats als EUA per utilitzar aquesta aplicació que Google va anunciar per primera vegada al maig. La companyia estendrà aquest model a altres països al llarg dels propers mesos.

El funcionament

Aquest sistema de pagament, pel que no hauran de pagar quotes els comerços, ha estat desenvolupat en col•laboració amb el banc Citi i amb Mastercard.

Les aplicacions que es descarreguin els usuaris registraran els números de les targetes de crèdit i permetran pagar les compres realitzades només amb passar el terminal per davant d'un dispositiu que el reconegui.

A més, Google comercialitzarà targetes de prepagament pròpies que podran ser recarregades amb qualsevol targeta, tingui o no acords amb Google.

La comunicació entre els punts de venda, els clients i les entitats financeres estan protegides i els usuaris disposaran d'un codi PIN per verificar la seva identitat i evitar el frau.

El servei també suportarà números de compte de targetes d'afinitat i permetrà rebre descomptes de comerços i promocions, a través de xarxes sense fils o passant el mòbil per davant de "punts d'oferta" instal•lats en comerços i llocs públics.

Els comerços podran dissenyar cupons de descompte i programes de fidelitat de clients, que s'aplicaran automàticament en comprar productes, i tenir-los disponibles per als usuaris en els punts d'oferta. Així mateix, els clients podran trobar promocions des del cercador de Google i enviar-les al telèfon si tots dos equips estan sincronitzats.

Font: lamalla.cat