Trucs per aprofitar al màxim Google Chrome


Publicat el 20 de Setembre, 2011 a les 00:00


Google celebra el tercer aniversari de Google Chrome amb la publicació d'una sèrie de "trucs" per facilitar la navegació i permetre als usuaris estalviar temps. La companyia enumera possibilitats a la barra d'adreces, en el sistema de pestanyes, opcions en la navegació i nivells de personalització com a elements fonamentals per millorar l'experiència dels usuaris amb el navegador.

El sector dels navegadors webs s'ha convertit en un dels més competits en els últims mesos. Microsoft amb Internet Explorer, Mozilla amb Firefox i Google amb Chrome són les opcions més populars. En el seu tercer aniversari, Chrome compta amb 160 milions d'usuaris actius i una quota entre els navegadors del 20 per cent.

Totes les empreses amb navegador treballen de forma constant per desenvolupar noves versions que augmentin la velocitat i l'eficiència dels seus productes i així augmentar els seus números. Google, a més de treballar en aquest sentit, ha volgut comunicar alguns consells que poden ajudar als usuaris.

El primer grup de consells té a veure amb la barra d'adreces. Per començar, la companyia anima els usuaris a introduir cerques o adreces directament a la barra del navegador. "Comença a escriure a la barra d'adreces i Chrome esbrinarà si s'està introduint un terme de cerca, una pàgina web o una adreça i t'oferirà resultats en funció d'això", explica la companyia.

Amb aquest sistema, els usuaris no han d'accedir a un cercador web per rastrejar un terme o cercar una adreça. Al introduir-lo en la barra de Chrome, el sistema detecta si és una recerca o una adreça web, de manera que els usuaris poden tenir accés als resultats de cerca directament o accedir a la pàgina web directament des de Chrome.

Una altra opció interessant és la de buscar directament dins d'una web. Els usuaris poden introduir una adreça web a la barra de Chrome i prémer el tabulador. En fer-ho, la barra de direcció els permetrà introduir els termes que vulguin rastrejar, limitant la recerca a la web indicada. Per exemple, si es volen buscar vídeos de Portaltic a YouTube, els usuaris poden introduir youtube.es en el navegador i pressionar el tabulador. A continuació, s'introdueix el terme Portaltic i el navegador mostrarà els resultats de cerca a YouTube de la paraula Portaltic.

Google també comenta una sèrie de trucs més avançats relacionats amb la barra d'adreces de Chrome. Un d'ells permet seleccionar termes a la web i arrossegar-los a la barra del cercador, el que farà que automàticament Chrome mostri els resultats de cerca dels termes a Google.

Una altra opció és buscar paraules o frases amb el menú del botó dret del ratolí. "Ressalta una paraula o una frase, punxa en el botó dret del ratolí i selecciona l'opció 'buscar aquest text'. Hi es realitzarà automàticament".

També relacionat amb la barra d'adreces, Google comenta la possibilitat d'obrir noves pestanyes amb una combinació de tecles. "Realitza una cerca o introdueix una URL a la barra de cerques i manté premuda la tecla" ALT "al mateix temps que premeu la tecla" ENTER "i la recerca s'obrirà en una nova pestanya".

APROFITAR LES PESTANYES

Durant la navegació, l'ús de les pestanyes pot ser una eina molt útil. En aquest sentit, des de Google destaquen tres possibilitats. La primera té a veure amb fixar les pestanyes per ancorar les pàgines preferides dels usuaris.

L'usuari accedeix a la pàgina web que vulgui i fa clic amb el botó dret a la pestanya. Activant l'opció fixar pestanya, la web queda integrada en el navegador, que varia la mida i el disseny de la pestanya, reduint-la. Aquesta pestanya romandrà fina al navegador, sense l'opció de tancar-la. Aquest truc està pensat perquè els internautes no tanquin per error una pestanya que vulguin conservar.

Un ús útil de les pestanyes també depèn del seu ordre. Amb Chrome, els usuaris poden modificar l'ordre de les pestanyes, pressionant amb el punter del ratolí sobre una i arrossegant.

Una opció molt interessant és la de restaurar sessió, que permet als usuaris recuperar alguna pestanya que hagin tancat per error. Aquesta opció es troba al menú d'opcions del navegador. Relacionat amb aquesta opció, Google també esmenta la possibilitat que cada pestanya sigui un procés independent, de manera que si una deixa de funcionar, el navegador pot seguir funcionant.

LA NAVEGACIÓ MÉS FÀCIL

Pel que fa a com millorar les opcions específiques de navegació, Google destaca la possibilitat de traduir qualsevol pàgina sense necessitat de copiar text en traductors. "Cada vegada que visiteu una pàgina que no estigui en el teu idioma habitual, Chrome et preguntarà si vols traduir-la. El navegador detecta automàticament en quin idioma està redactada la pàgina on et trobes i permet traduir a 52 idiomes", expliquen al bloc de Google.

Un dels consells més interessants de Google té a veure amb la privacitat. Des de Google expliquen als usuaris la possibilitat de navegar amb Chrome amb el 'mode incògnit', amb el qual es poden veure pàgina "sense deixar rastre". L'equip de Google explica que les pàgines visitades amb aquest manera "no apareixen en l'historial de cerques" i que "tampoc deixen altres rastres com les 'cookies' en l'ordinador".

Per activar el 'mode incògnit', els usuaris només han d'anar a la icona d'eines i seleccionar l'opció d'obrir una nova finestra d’aquest manera.

CHROME A MIDA

Una de les grans possibilitats que Chrome ofereix és la possibilitat de personalitzar el navegador. Els usuaris disposen de diverses eines per adaptar el navegador als seus gustos.

La primera eina d'aquest tipus és l'ús de temes. "Perquè el navegador reflecteixi l'estil personal de cada usuari es pot triar entre 100 temes de reconeguts dissenyadors, artistes, famosos i músics (per exemple Ágatha Ruiz de la Prada, Justin Bieber, Dolce & Gabbana)", expliquen des de Google.

La segona forma de personalitzar el navegador és triar els continguts que apareixen en generar una nova pestanya. "La pàgina de 'Nova Pestanya' reemplaça la pàgina en blanc que altres navegadors mostren quan s'obre una nova pestanya i ajuda a arribar més ràpidament al contingut". Els usuaris poden escollir quines webs posar a la pàgina que apareix cada vegada que crear una pestanya, de manera que la navegació sigui més ràpida.

Les extensions de Chrome són el tercer element per a la seva personalització. Segons Google hi ha una galeria amb més de 1.000 extensions amb eines per fer compres, noves funcions per al navegador o eines per a xarxes socials. Els usuaris compten amb un gran nombre de continguts perquè la seva navegació incorpori elements que vulguin tenir més accessibles.

L'últim element és la possibilitat de crear accés de les pàgines a l'escriptori. Aquesta possibilitat existeix en la majoria dels navegadors i Chrome també la incorporació.

Totes aquestes possibilitats estan a disposició dels usuaris. La intenció de Google és que els internautes aprenguin a treure tot el profit a Chrome i es beneficiïn de les seves característiques.

Google també recorda que en el seu navegador es poden utilitzar dreceres de teclats com en altres navegadors. Alguns exemples són: Ctrl + majúscules + T per obrir la última finestra que es va tancar, o Alt + home per obrir la pàgina d'inici en la finestra en què estigui l'usuari.

Font: Portaltic