Windows 8 li posa cara a la pantalla d'error del sistema


Publicat el 20 de Setembre, 2011 a les 00:00


L'estrena de Windows 8 ha suposat una remodelació profunda del sistema operatiu. Microsoft assegurava en la seva presentació que havia "reimaginat" el seu sistema amb aquesta última versió, el que ha generat que la major part d'elements canviïn. Un dels que ha patit un rentat de cara ha estat la coneguda com "pantalla de la mort de Windows", que apareix quan l'equip té un error greu. Al Windows 8, la clàssica pantalla blava canvia i presenta un aspecte totalment diferent.

El missatge d'error de Windows és el més temut per molts usuaris. Més d'un haurà patit la seva capritxosa aparició, que sol coincidir amb el moment més inoportú. Al llarg dels diferents sistemes Windows produïts fins al moment, la pantalla blava ha anat canviant. Normalment ha mostrat informació sobre l'error que provoca que l'equip es torni a engegar, acompanyada d'una llista d'ordres i frases de control del sistema.

Al Windows 8 la nova pantalla blava destaca per incorporar una emoticona d'una cara trista com a element més destacat. A la part superior de la pantalla, dos punts i un parèntesi forma una cara trista, que acompanya el temut missatge d'error del sistema.

"El seu equip ha patit un problema que no ha pogut solucionar i s’haurà de reiniciar", vaig poder llegir a la nova pantalla blava de Windows 8. Aquesta frase, i una amb tipografia més petita que descriu l'error, substitueixen les llargues llistes de codis de versions anteriors, fent que el disseny es desmarqui dels utilitzats en versions anteriors de Windows.

La idea és que l’usuari vegi el menor nombre possible de vegades aquesta pantalla, però Microsoft ha buscat aplacar el malestar amb la simple però expressiva cara trista. Es tracta d'un aspecte més de Windows que canvia, en el que és una revisió profunda del sistema operatiu dels de Redmond.

Font: Yahoo