Anonymous amenaça a Facebook i anuncia que acabarà amb la xarxa social el 5 de novembre


Publicat el 09 de Agost, 2011 a les 00:00


Consideren que la popular xarxa social viola la privacitat dels usuaris, ja que comercialitza la seva informació amb els governs que vulguin vigilar-los.

Anonymous ha seleccionat el seu nou objectiu. Aquesta vegada situa al punt de mira a Facebook, xarxa social a la qual acusen de violar la privacitat dels usuaris. L'atac està previst per al 5 de novembre, sota una operació que ha estat batejada com Facebook OP (Operació Facebook). Anonymous vaticina la fi de Facebook per al 5 de novembre, data en què es durà a terme un atac informàtic, segons diu un comunicat publicat en un vídeo penjat a YouTube.

Al vídeo no s'anuncia un simple robatori de dades, o caiguda del servidor de Facebook, sinó que prepara un atac que pretén "destruir" a la gegant de les xarxes socials. Els motius oferts per Anonymous per dur a terme l'atac, apunten que la xarxa social viola la privacitat dels usuaris, ja que comercialitza la seva informació als governs que vulguin vigilar. "Facebook ha estat venent informació a les agències de governs, i oferint accés clandestí a les dades dels usuaris, de manera que permet espiar gent de tot el món". També s'avisa l'usuari que "tot el que fa a Facebook es queda a Facebook", i que és impossible eliminar el seu compte de manera que la informació no es pot recuperar per l'empresa quan vulgui.

A més, al vídeo s'assegura de que canviar la configuració de privacitat del compte a Facebook tampoc protegeix l'usuari que la seva informació pugui ser espiada. "Facebook sap més sobre vostè que la seva pròpia família". Anonymous tanca el comunicat anunciant la data en què es durà a terme l'atac, el pròxim 5 de novembre de 2011, seguida del seu popular lema "Som Anonymous. Som legió. No perdonem. No oblidem. Espereu-nos". La iniciativa de Anonymous per acabar amb la xarxa social compta amb pàgina de Facebook, que conté un comunicat dirigit a la xarxa social: "Facebook, heu començat a censurar les nostres comptes sense motiu. Ha arribat el moment de parar. Aquesta és la AnonOp real que posarà fi a la censura a Facebook ", explica.

El comunicat afegeix a més un "prepara't per a la batalla", en referència a Facebook. El grup hacktivista també ha creat un xat perquè els usuaris es coordinin, a més d'un compte a Twitter, @ OpFacebook i el 'hashtag' # opfacebook amb el qual els usuaris de la xarxa de microbloc poden opinar sobre l'operació. Caldrà esperar a la data anunciada, 5 de novembre, per conèixer el que succeeix de veritat amb Facebook, així com les conseqüències del suposat atac.

Noticia: LaVanguardia