Estudis de l'efectivitat de les botigues virtuals - ecommerce.


Publicat el 26 de Novembre, 2009 a les 00:00


Des del blog de Màrqueting Online de Tristán Elósegui, reflecteix els hàbits dels usuaris davant una botiga virtual, segons un estudi fet per iPerceptions dels Estats Units. 

La importància dels continguts (el 34% no va trobar el que estava buscant) 
Tenim dues vies principals: la primera, fer que l'usuari trobi fàcilment els productes (estretament relacionat amb el punt següent), i la segona els textos de les nostres webs a més de ser fàcils de llegir, escuets, comprensibles, comercials, directes, etc. etc. han de ser fidels a la realitat. 

Usabilitat, hem de facilitar que trobin la informació (13% va tenir problemes amb la navegació) 
Una vegada que el  client potencial arriba a la nostra web, hem de fer que el procés de compra li resulti 100% intuïtiu: menús clars, breadcrumbs, si és necessari posar un cercador, comparadors i/o recomendadors de productes, mapa web, etc. 

El preu a Internet (13%) 
Si el teu producte és car, existeixen moltes formes de fer-lo atractiu mitjançant descomptes especials, promocions, crides a l'acció (del tipus només fins a tal data, només queden X unitats amb aquest preu, etc.), packs, etc... 

Les despeses d'enviament (9%) 
Fes promocions de "Despeses d'enviament gratuïtes" per a animar les vendes (l'òptim és fer com zappos.com que no cobra despeses d'enviament ni de devolució, però entenc que això és més fàcil dir que fer). Un altre problema relacionat amb l'enviament és el termini de lliurament. 

més informació a: WinRed.com