Els internautes espanyols creixen a un ritme del 4,6%


Publicat el 14 de Octubre, 2008 a les 00:00


Baró, menor de 35 anys que ha cursat algun tipus d'estudi -ja siguin superiors o mitjos-, actiu ocupat. És el perfil de l'internauta espanyol, segons les dades corresponents al primer semestre de 2007 que el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha fet públics. L'estudi realitzat per l'Observatori de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació de red.es desvetlla que Espanya segueix creixent en nombre d'internautes de forma notable. Durant el primer semestre la població espanyola que ha accedit a la Xarxa se situa en el 57,3% de la població, el que suposa un augment del 4,6% respecte a l'anterior estudi. 

Espanya continua evolucionant, en bona mesura per la implantació de la banda ampla que cada vegada arriba a nous nuclis de població. A pesar d'això, encara es deixen veure dues bretxes digitals: edat i sexe. La qual més preocupa és la bretxa digital relacionada amb l'edat. Más de la meitat dels internautes, fins al 53,3%, tenen menys de 35 anys. Dades que són optimistes ja que les noves tecnologies són incorporades des de primerenques edats, però l'aprenentatge en edats més tardanes falla. La bretxa és cada vegada més gran a partir dels 45 anys, aquest sector representa el 20% dels internautes. 

La segona bretxa digital, la del sexe, té una evolució favorable i en un període no molt llunyà cicatritzarà del tot. El 52,9% dels internautes són homes, enfront del 47,1% de dones.

accedir a llegir la notícia sencera en: comcenter