Google avisarà als usuaris que rebin ciberatacs per part del govern


Publicat el 11 de Juny, 2012 a les 00:00


Google enviarà a l'usuari un comunicat d'advertència en cas de ciberamenaces. Concretament, la companyia centrarà l’anàlisi en els atacs en què hagin participat estats o governs.   

El missatge és clar: "Advertència: Creiem que atacants patrocinats per l'Estat pot ser que estiguin intentant posar en perill la seva compte o equip". Aquest és el comunicat que, com Mei, van rebre diversos usuaris de la Xina. "He rebut aquesta advertència tres vegades", va dir l'afectada.   

Després dels últims 'malware' detectats, com Stuxnet i Flame, Google es proposa combatre tots els ciberatacs que tinguin relació amb els governs, tot això sense revelar informació confidencial. El vicepresident d'enginyeria de seguretat de Google, Eric Grosse, explicava: "No podem donar detalls d'aquest tipus sense revelar informació que podria ser útil per als atacants. Tot i això, el nostre anàlisi detallat i informe de possibles usuaris que hagin estat víctimes suggeriran la participació d'estats o governs en els atacs ".   

No obstant això, la companyia assegura que rebre l'avís no significa que el compte d'usuari hagi estat 'hackejada', sinó que Google creu que el compte ha estat objectiu de 'phishing', 'malware' o altres eines de 'hacking'. En cas de confirmació d'amenaça, la companyia es compromet a ajudar a enfortir contrasenyes i posar a disposició de l'usuari descàrregues de software. La qual cosa anima els usuaris a tenir més cura amb on introdueixen les seves contrasenyes.   

No és la primera vegada que Google anteposa els seus usuaris als governs. Exemple d'això va ser la notícia que va inundar mitjans de comunicació el passat 11 d'abril quan aquests es van assabentar que la companyia apel•lava al "el poder d'Internet" per frenar les lleis SOPA i PIPA a través del 'hashtag' # OurWeb.  

 Google es caracteritza per ser el motor de cerca més popular a nivell global. En poc més d'una dècada la companyia ha aconseguit obtenir el control de cerca mundial i fer que milions d'internautes que associïn la seva enciclopèdia personal, alhora que personalitzada.

Font: (Portaltic / EP)