Google oferirà mapes de les ciutats en 3D


Publicat el 08 de Juny, 2012 a les 00:00


Les imatges les realitzaran una flota d'avions petits equipats amb càmeres amb la finalitat de crear la sensació de sobrevolar la ciutat en helicòpter | El moviment és una ofensiva preventiva davant del previsible anunci d'Apple, que abandonarà Google Maps per desenvolupar la seva pròpia tecnologia de mapes

SAN FRANCISCO, 7 juny (Reuters) - Google està desplegant una flota d'avions petits equipats amb càmeres sobre diverses ciutats, en el que significa l'últim pas del seu ambiciós i moltes vegades controvertit pla per crear un mapa del món a partir de fotografies. 

Google té previst difondre els tres primers mapes tridimensionals de diverses ciutats a finals d'any, segons va indicar dimecres l'empresa en una roda de premsa a les seves oficines de San Francisco. La companyia es va negar a esmentar les ciutats, però va presentar una demostració d'un mapa de San Francisco en tres dimensions, en el qual un usuari pot navegar i tenir una vista aèria de la ciutat. "Estem intentant crear la il·lusió de volar sobre la ciutat, gairebé com si un estigués en el seu propi helicòpter", va dir Peter Birch, director de producte per a Google Earth. 

Preguntat sobre les possibles implicacions en la privacitat, el cap d'enginyeria de Google per al seu producte de mapes, Brian McClendon, va dir que aquests problemes són similars als de qualsevol projecte de presa aèria d'imatges. Google ha operat durant anys amb una flota de cotxes equipats amb càmeres que van realitzar les imatges dels carrers per al seu servei de mapes. Els automòbils van generar preocupacions sobre la privacitat en alguns països. 

Els mapes 3D de les ciutats seran part de Google Earth en els dispositius mòbils. La firma també va anunciar una versió de Google Maps per Android, que permet als usuaris de telèfons intel·ligents, amb aquest sistema operatiu, accedir a certs mapes sense tenir connexió a Internet. 

L'anunci de Google s'interpreta com un moviment estratègic en resposta davant el previsible anunci que realitzarà Apple la setmana que ve en la seva conferència anual de desenvolupadors WWDC. Tot apunta que l'empresa de Cupertino confirmarà la setmana que ve que abandona l'ús de Google Maps per centrar-se en el desenvolupament de la seva pròpia tecnologia a partir d'Open Street Map, un servei gratuït de codi obert.

Font: La Vanguardia.com