Microsoft ja té la seva pròpia xarxa: So.cl


Publicat el 22 de Maig, 2012 a les 00:00


So.cl, la nova xarxa social de Microsoft que ens permetrà compartir continguts i estar al corrent de les últimes novetats d'actualitat, ja està disponible per a tots.

Ja era d'estranyar que el gegant tecnològic Microsoft no s'hagués pujat al carro de les xarxes socials. Finalment ha llançat oficialment So.cl, la pronunciació és "social" en anglès.

Tot i ser una xarxa social, es tracta d'un servei més orientat al d'un cercador d'Internet, però amb la novetat d'incorporar components socials. És a dir, en So.cl podrem buscar i descobrir informació que després podrem compartir amb els nostres amics. Però sembla ser que So.cl està pensada com una aplicació per a Facebook més que com una xarxa social que intenti competir contra ella.

El naixement de So.cl va tenir lloc fa ja alguns mesos, però llavors només era un projecte experimental únicament disponible per a algunes universitats dels EUA. Ara, tot i que encara roman en fase beta, la xarxa social ja està disponible per a tothom, i els usuaris podran accedir a través del seu compte a Facebook o Windows Live.

Cal destacar que no es tracta d'un producte comercial de Microsoft, sinó d'un desenvolupament de Microsoft Research, que es dedica a investigar noves formes d'accedir, utilitzar i compartir la informació a la web. So.cl, útil per compartir continguts i estar al corrent de l'actualitat, agrupa característiques d'altres xarxes socials com Twitter, Google + i Facebook, però que no pretén competir de forma directa amb cap d'elles.

Sens dubte, So.cl neix en un moment difícil per a les xarxes socials. Facebook es manté al capdavant i fins i tot s'atreveix amb la seva sortida a la borsa, desbancant als seus competidores. A l'altre extrem es troba Google +, que està sent qüestionada per una escassa activitat. So.cl se sumarà apostant per la compatibilitat amb Facebook, optant per ser complement abans que rival directe del indiscutible rei social.

Font: BaQuia