Descobreix les novetats de Photoshop CS6


Publicat el 28 de Març, 2012 a les 00:00


Ja pots provar la primera beta pública de Photoshop CS6. Adobe ha anunciat la seva descàrrega a través del canal de desenvolupament Adobe Labs Si estàs registrat al portal (amb Adobe ID) pots instal·lar i gaudir d'aquesta versió durant 30 dies. 

Les novetats d'aquesta versió són moltes: interfície millorada i personalitzable, un editor de vídeo integrat, noves eines intel·ligents i filtres professionals de tot tipus. 

Creus que valdrà la pena fer el salt a Photoshop CS6? Descobreix què porta de nou i decideix per tu mateix: 

Un rentat de cara per la interfície
A dalt pots veure l'aspecte de la finestra en Photoshop CS6. El que més crida l'atenció és el seu nou color gris fosc, canviat per primera vegada des dels seus inicis. Aquest color gris és el mateix de Photoshop Elements, Premiere Pro i After Effects. 

El nou color i l’organització dels panells t'ajuden a concentrar-te en la imatge. I si no és el teu cas? Llavors dirigeix-te a les Preferències i canvia-ho al color a l'original o dos més tons nous. 

El nou cercador de capes millora la usabilitat de Photoshop i resulta molt útil quan treballes amb moltes capes al mateix temps .. 

Photoshop edita també els teus vídeos 
Photoshop és imbatible en el disseny d'imatges, però a l'hora d'editar vídeos necessites utilitzar un programa específic, com Premiere o Final Cut. Evidentment, si mantens oberts dos programes pesants, el teu ordinador no funciona correctament amb cap d'ells. 

Adobe ha integrat un editor de vídeos molt senzill dins de Photoshop CS6, de manera que resol en part el problema. Les funcions que porta són suficients per tallar i unir vídeos dins de la línia de temps, i afegir música i transicions en pistes separades.  

No obstant això, si necessites més potència per editar pel·lícules professionals, has de seguir confiant en programes avançats. L'editor de vídeo de Photoshop queda relegat a un detall per als usuaris bàsics. 

L'evolució de les eines intel·ligents 
Les eines intel·ligents de Photoshop CS5 (anomenades Content-Aware Tools) aconseguien esborrar objectes de les fotos amb un resultat molt natural. Els seus resultats ens van sorprendre a tots quan es va llançar aquesta versió. 

En Photoshop CS6, les eines intel·ligents milloren amb noves funcions: ara pots moure una selecció de la imatge i el programa interpretarà el que hauria d'haver en la seva posició original. També pots indicar l'eina “Parche” per prendre mostres d'altres zones i que, en esborrar el seu contingut, el resultat quedi més realista. 

La rapidesa i eficàcia segueixen sent les millors virtuts de les eines intel·ligents, encara que amb el temps queden patents les seves limitacions quan les imatges són més complexes. 

Nous filtres de desenfocament i perspectiva 
Diversos filtres i efectes nous se sumen a la llarga llista que pots trobar a Photoshop. La majoria tenen com a objectiu millorar la qualitat de les teves fotografies a través del desenfocament (Blur) i la perspectiva (Adaptive Wide Angle) 

Els filtres de desenfocament afegeixen profunditat a les imatges de tres maneres: mitjançant desenfocament de camp, desenfocament circular i efecte Tilt-Shift. Aquest últim li dóna a les teves fotografies de paisatges un aspecte de maqueta molt atractiu. 

Amb el filtre de perspectiva, Photoshop CS6 corregeix la distorsió que produeixen les lents de gran angular i d'ull de peix. Si treballes amb càmera rèflex digital, Photoshop esbrina, a través de les dades EXIF de l'arxiu, quina lent has fet servir i les corregeix directament. En cas contrari, pots traçar línies corbes sobre diversos elements de la imatge per definir la distorsió. 

Nou motor gràfic Mercury, més ràpid i estable 
Creus que les novetats de Photoshop CS6 afecten el rendiment del programa? No et preocupis. En la versió que hem provat, el programa funciona de forma fluida i estable gràcies al nou motor gràfic Mercury. 

El motor Mercury aprofita millor l'acceleració gràfica per hardware i aconsegueix que els filtres més elaborats s'apliquin de forma gairebé instantània. També ajuda a previsualitzar efectes en imatges pesades gairebé sense retard. 

Conclusions 
Les novetats més importants del nou Photoshop CS6 suposen un canvi més gran que el que hi va haver en versions anteriors: la nova interfície i l'edició de vídeo milloren enormement l'ús del programa. 

Si ets un usuari professional, però, la majoria de noves funcions et resultaran poc interessants o podràs canviar-les mitjançant complements. Caldrà estar atents al preu de l'actualització per saber si et convé o no. 

Tingues en compte que estem parlant d'una versió inacabada de Photoshop CS6. Segur que Adobe té reservades algunes novetats molt interessants per a la seva versió final.

Font: OnSoftware