Sony presenta Xperia Sola, amb la primera pantalla tàctil que no cal tocar


Publicat el 15 de Març, 2012 a les 00:00


Sony ha anunciat un nou 'smartphone' per al seu catàleg. Es tracta del Sony Xperia Sola, un terminal amb pantalla de 3,7 polzades, processador d'1 GHz de doble nucli i Android 2.3 com a sistema operatiu. No obstant això, el que més destaca del terminal és que inclou tecnologia 'Floating touch', un sistema innovador de Sony que permetria als usuaris interactuar amb la pantalla sense necessitat de tocar-la.

Quan Sony va comprar a Ericsson la seva participació en la aliança d'empreses conjunta ho va fer amb la convicció de millorar la seva posició en el mercat de la mobilitat. La companyia ja va deixar proves d'això al Mobile World Congress de Barcelona ampliant el seu catàleg de 'smartphones' amb els interessants Xperia U i Xperia P. Ara, setmanes després, Sony llança un altre terminal i aposta per una tecnologia única per convèncer els usuaris.

La proposta de la companyia és Sony Xperia Sola, un dispositiu amb una línia de disseny similar a Xperia U i Xperia P però amb un autèntic as a la màniga. El comodí de Sony és una tecnologia nova que per primera vegada integra en els seus 'smartphones. Es tracta de 'Floating touch', un sistema que promet als usuaris la possibilitat d'interactuar amb el 'smartphone' sense haver de tocar la seva pantalla.

Sony sembla voler portar les pantalles tàctils un pas més enllà amb aquesta tecnologia. La companyia ha explicat 'Floating touch' posant com a exemple la navegació en línia en el terminal. Gràcies a aquesta tecnologia, els usuaris poden seleccionar un enllaç, moure la pantalla o interactuar amb els elements web sense necessitat de fer clic a la pantalla.

La veritat és que Sony no ha donat molts detalls de com funciona la tecnologia, però sembla que la pantalla del dispositiu és capaç de detectar els dits dels usuaris sense necessitat que s'exerceixi pressió, com sí és obligatori a les pantalles capacitives. Aquest sistema podria comptar amb un sensor per identificar l'electricitat dels dits i actuar en conseqüència o amb un sistema per respondre a la variació lumínica produïda per l'ombra provocada pels dits.

El que sí que han assenyalat des de Sony és que aquesta tecnologia oferirà als consumidors una "nova manera divertida de navegar per la web". A més, la companyia ha assegurat que treballaran per integrar 'Floating touch' en un major nombre d'aplicacions i serveis, per a això esperen comptar amb la col·laboració dels desenvolupadors. D'aquesta manera, Sony ha anticipat futures actualitzacions per millorar i ampliar les possibilitats de 'Floating touch'.

Un futur Android 4.0

La resta de característiques de Sony Xperia Sola són similars a les dels altres terminals presentats per Sony al Mobile World Congress. El dispositiu té una pantalla de 3,7 polzades Mobile Bravia Engine, de 854 per 480 píxels i 16 milions de colors.

Quant al seu cor, el Xperia Sola compta amb un processador d'1 GHz de doble nucli i arribarà amb la versió 2.3 d'Android, Gingerbread. No obstant això, des de Sony ja han confirmat que pròximament el terminal comptarà amb una actualització per Android 4.0, Ice Cream Sandwich, l'última versió del sistema operatiu mòbil de Google.

Al costat d'aquestes possibilitats, el dispositiu també compta amb possibilitats NFC, una de les tecnologies en les que més ha apostat Sony. D'aquesta manera, el Sony Xperia Sola podrà utilitzar l'ampli catàleg d'accessoris que Sony va presentar sota el nom de Smart Xtras, el funcionament i vinculació és a través de tecnologia NFC.

Les especificacions de Xperia Sola es completen amb una càmera de 5 megapíxels i zoom digital de 16 augments, possibilitat de gravació de vídeo en alta definició a 720p i sistema de tret per detecció de somriures. Bluetooth, memòria interna de 8 GB amb possibilitat d'ampliació amb targetes microSD i una bateria de 1.320 mAh són la resta de característiques destacades.

Font: cuatro.com