Google ofereix un milió de dòlars a qui aconsegueixi "hackejar" Chrome


Publicat el 29 de Febrer, 2012 a les 00:00


L'objectiu és trobar vulnerabilitats en els navegadors i en el software perquè la companyia perfeccioni les seves pròximes actualitzacions. 

Google està tan segur de Chrome, el seu navegador web, i de la confiança que ofereix als usuaris en termes de seguretat, que repta els aficionats de tot el món a descobrir algun tipus de vulnerabilitat al navegador. Aquell que ho aconsegueixi serà recompensat amb un milió de dòlars, segons ha publicat el gegant d'internet a The Chromium Blog, el canal oficial de Chrome. 

Google celebra un any més el concurs Pwn2Own, dins de la Conferència CanSecWest Security. En aquest concurs, els de Mountain View repten als aficionats a descobrir vulnerabilitats de Chrome. L'objectiu és alhora que els 'hackers' intentin trobar una vulnerabilitat en els navegadors i en el software i que la companyia perfeccioni les seves pròximes actualitzacions. 

Així, Google fa la web el més segura possible. "Si bé estem orgullosos de la trajectòria principal de Chrome en les competicions anteriors, el fet que no s'aconseguís cap èxit significa que és més difícil aprendre que millorar", assegura la companyia. A més, asseguren que per maximitzar les possibilitats de recepció de les gestes d'aquest any, pugen l'aposta fins al milió de dòlars de recompensa. 

Els premis es divideixen en tres categories, entre els 20.000 i els 60.000 $ (15.000 i 44.000 euros), segons la gravetat de la vulnerabilitat trobada. A més del premi en efectiu, tots els guanyadors s'emportaran un Chromebook. "Anem a lliurar diversos premis per categoria fins a arribar al milió de dòlars", asseguren. Per a això, cal que cada participant "aprofiti qualsevol error". Els èxits dels concursants han de ser presentats i jutjats per Google abans de ser presentats en qualsevol altra competició, conclou la companyia.

Font: Lavanguardia.com