Les futuristes Google-ulleres arribaran abans de final d'any


Publicat el 23 de Febrer, 2012 a les 00:00


Sembla que aquest any Google començarà a vendre les seves ulleres de ciència ficció, que donaran informació en temps real del que estem veient.

Recordes com veia el món Terminator? Encara que soni a ciència ficció, d'aquí a poc tots podrem experimentar una sensació semblant, gràcies a les futuristes ulleres que Google està preparant.

Segons el New York Times, les ulleres es començaran a vendre abans de final d'any, per un preu encara no molt delimitat, ja que podria anar des de 250 dòlars fins 600. Les ulleres funcionaran amb Android i portaran connexió 3G o 4G, sensor de moviments i GPS. Tindran un aspecte semblant a aquestes ulleres a la venda a Oakley.com.

També portaran una càmera de baixa resolució, que mostrarà informació en temps real sobre el que s'està veient, a la manera de les aplicacions de realitat augmentada. Les imatges que capti la càmera s'enviaran al núvol de Google, que utilitzarà aplicacions com Latitude, Goggles o Maps per mostrar a les lents informació relacionada amb el que tinguem davant.

Tot i que encara no es coneixen molts detalls, s'especula que les Google-ulleres no estan concebudes per portar posades tot el dia, sinó per consultar o utilitzar en moments puntuals, igual que es recorre ocasionalment a un smartphone.

També explica el NYT que es tracta d'un projecte experimental, amb el qual Google no té previst de moment obtenir beneficis. Si la resposta dels consumidors és favorable quan les ulleres arribin al mercat, llavors Google sí que podria buscar fonts d'ingressos.

El projecte està sent desenvolupat a Google X, una mena de laboratori secret proper al campus central de Google a Mountain View, on es treballa amb robots, ascensors espacials i altres plans futuristes. El mateix Sergey Brin està molt implicat en el projecte.

Font: BaQia