Anonymous desmenteix que busqui "l'apagada mundial" d'Internet


Publicat el 22 de Febrer, 2012 a les 00:00


El grup de hacktivistes Anonymous ha negat que estiguin preparant un atac que tracti de causar una apagada a Internet, en una operació que estava sent coneguda com Global Blackout.    

Anonymous va rebutjar un possible atac mundial a la Xarxa Segons van publicar en el seu compte de Twitter oficial, AnonOps, el grup de ciberactivistes va assenyalar que aquesta operació, que estava sent difosa a través de Pastevin, era falsa.    

Davant el constant flux de preguntes de la gent per aquest supòsit apagada d'Internet mundial, el grup Anonymous va decidir desmentir oficialment, "GlobalBlackOut és una altra falsa operació”. No hi ha intenció de Anonymous de 'tallar' Internet", "si us plau deixin de preguntar"    

El fals rumor va partir de la pàgina web "Pastebin", es tracta d'un lloc web que havia estat utilitzat per aquest col•lectiu de hackers per llançar amenaces o reconèixer atacs.
   
La suposada apagada, segons van publicar alguns mitjans de comunicació, s'havia de realitzar atacant a 13 servidors clau, duraria unes hores o uns dies el pròxim 31 de març.
   
Els ciberactivistes també van aprofitar per aclarir unes acusacions del director de l'Agència Nacional de Seguretat dels EUA, Keith Alexander, que ha expressat la seva preocupació pels ciberatacs d'Anonymous, d'acord amb The Wall Street Journal.    

Segons va declarar Alexander, aquest grup d'aficionats poden provocar apagades massives per mitjà d'atacs i danyar o desactivar la xarxa, en reunions privades a la Casa Blanca. Aquestes declaracions van ser totalment negades per Anonymous que van declarar a través d'un 'tuit' que això era "Ridícul! Per què Anonymous tallaria el subministrament elèctric? No té sentit ...".   

No obstant això, Anonymous utilitza el seu compte oficial de Twitter per informar dels seus últims atacs a la xarxa. A Espanya, la gala dels Premis Goya va ser oficialment reconeguda pels emmascarats.    

No és la primera vegada que a aquest grup se li atribueixen atacs que ells mateixos no reconeixen oficialment i han de desmentir públicament. L'any passat se li va atribuir un atac contra la xarxa social Facebook, però Anonymous va rebutjar aquest atac al•legant que seria molt tonto per la seva banda realitzar tal cosa tenint en compte que utilitzen aquesta xarxa social per difondre les seves activitats.

Font: europapress