Remove, el programa que esborra els intrusos a les fotos


Publicat el 16 de Febrer, 2012 a les 00:00


El programa Remove, desenvolupat per la sueca Scalado, permet esborrar d'una foto els objectes o persones que no volem que hi surtin.

Des que existeixen les càmeres digitals, fer bones fotos està a l'abast de qualsevol. ¿Que no hem activat la configuració automàtica i la foto ens ha sortit borrosa? Cap problema, ja hi ha una càmera que corregeix les fotos desenfocades. ¿Que algú no somriu? Filtre de somriures.. Què se'ns ha colat un intrús? Tampoc és problema, l’esborrem.

Per això existeix ja una aplicació, Remove, desenvolupada per l'empresa sueca Scalado. Es tracta d'un software per a smartphones que elimina els objectes o les persones que no volem que surtin a la foto, d'una forma tan simple com tocar la pantalla un cop feta la imatge.

Per fer aquest "miracle", Remove pren una sèrie de fotografies a gran velocitat i identifica els objectes que apareixen en pantalla, com si d'un software d'edició en capes es tractés. A continuació detecta els objectes i ofereix la possibilitat d'eliminar-los.

De moment la tecnologia no està sent comercialitzada, ni se sap en quins sistemes operatius estarà disponible, però sí que serà presentada per Scalado durant el Mobile World Congress de Barcelona, on coneixerem més detalls.

De moment, ens quedem amb un vídeo del software funcionat en un smartphone HTC.

Vídeo demostració

Font: BaQia