Chrome 16 és el navegador més utilitzat del món


Publicat el 14 de Febrer, 2012 a les 00:00


El navegador web de Google continua escalant posicions a gran velocitat, de manera que la seva última versió és el navegador més utilitzat, per primera vegada per sobre tant de l'Internet Explorer 9 com d'Internet Explorer 8. Això sí, totes les versions d'Internet Explorer juntes converteixen encara al browser de Microsoft en el més usat, que perd llocs de forma constant.

Google ha aconseguit amb les constants actualitzacions de Chrome que tots els seus usuaris actualitzin ràpidament, de manera que l'anterior passa ràpid a millor vida i l'última guanya posicions molt ràpid. Encara que existeixen versions diferents, es pot dir que Chrome és un únic navegador que s'actualitza sense generar dubtes i confusió en l'usuari a l'hora de fer el salt.

No ha passat el mateix amb Internet Explorer, que està clarament dividit i que lluny de guanyar quota de mercat, la perd. D'aquesta manera, des del seu llançament al novembre, Chrome 16 ha substituït completament a Chrome 15 i ha anat creixent de forma meteòrica, segons les estadístiques globals de StatCounter.

El desembre de 2011, el browser de Google (amb un 13,34 per cent de quota per a la versió 15 i 11,73 per a la 16) estava molt per sota de l'Internet Explorer 8 (22,12 per cent) i superava pels pèls a IE9 (10,74 per cent).

No obstant això, el panorama ha canviat molt en qüestió d'un mes. Chrome 15 ha passat literalment ha millor vida (0,41 per cent de quota al gener de 2012), enfront del seu germà Chrome 16, que ja ocupa el lloc número 1 de versions de navegadors per primera vegada en la història, amb un 25,79 per cent de quota de mercat. IE8 ha passat a tenir un 20,82 per cent i IE9 ha pujat lleugerament fins al 11,44 per cent de quota de mercat.

D'aquesta manera, Chrome 16 s'ha convertit en la versió de navegador web més usada del sector i avantatja en gairebé cinc punts a Internet Explorer 8. El seu germà gran, Internet Explorer 9 ha guanyat menys d'un punt de quota entre desembre de 2011 i gener de 2012, enfront dels més de 14 que ha sumat Chrome 16.

IE, EL MÉS USAT DE FORMA GLOBAL

En qualsevol cas, en el còmput global, Microsoft segueix guanyant la partida ... Això sí, veient com la distància amb Chrome es fa més i més petita. Internet Explorer va ser el navegador més utilitzat al gener de 2012, amb un 37,45 per cent de quota de mercat, encara que ha perdut 1 punt en l'últim mes.

Chrome s'acosta cada vegada més, ja que ha crescut del 27,27 per cent de quota de desembre de 2011 al 28,4 per cent de gener que sumen totes les seves versions. Així, Chrome ja està a menys de 10 punts d'Internet Explorer, amb una tendència a l'alça i una experiència més unificada que les diferents versions de l'IE.

D'altra banda, tot això passa just quan Google llança la nova versió del seu navegador (el 9 de febrer de 2012), Chrome 17, indicant que és encara més ràpida i segura. Si el navegador segueix guanyant quota i els seus usuaris ja existents segueixen donant el salt en massa a la nova versió, les coses podrien seguir millorant per a la companyia del cercador en aquest terreny en els propers mesos.

Tampoc cal perdre de vista al navegador de Mozilla, les versions tenen un 24,78 per cent de quota del mercat global. Encara que Firefox es manté força estable, també experimenta un decreixement en els últims mesos. D'aquesta manera, el novembre de 2011 tenia un 25,23 per cent de quota, que va pujar lleugerament al desembre fins al 25,27 per baixar al gener de 2012 fins al 24,78 per cent de quota de mercat.

Font: europa press