Windows XP: últims 800 dies de suport


Publicat el 01 de Febrer, 2012 a les 00:00


Per al que ha estat el sistema operatiu més popular de Microsoft comença el compte enrere fins que la companyia deixi de donar suport. Després, qui vulgui utilitzar-lo ho farà sota la seva responsabilitat.

8 abril 2014. Aquest serà el dia en què Microsoft deixi de donar suport al que ha estat el seu sistema operatiu més popular i estès, Windows XP. És a dir, 800 dies, o alguna cosa més de dos anys. Hauran passat tretze anys des que XP sortís al mercat, allà per 2001.

A partir d'aquesta data no es publicaran més actualitzacions, de manera que si algú vol seguir utilitzant-, s'haurà d'atenir a les conseqüències. O el que és el mateix, Microsoft ja no estarà aquí per solucionar problemes de suport o seguretat.

Microsoft recorda en el bloc oficial de Windows que es triga entre 18 i 24 mesos a dissenyar i programar un sistema operatiu nou. Per això, recomana que qui no hagi plantejat encara passar de XP a Windows 7, ho faci ja. Per a això es faciliten una sèrie d'eines per a la transició, que s'ha d'iniciar amb el programa Microsoft Deployment Toolkit (MDT), que realitza la migració de dades de forma gratuïta.

Segons dades del passat mes d'octubre, XP és encara la versió de Windows més utilitzada, instal·lada el 47,2% dels ordinadors. La segueixen Windows 7 (30,3%), Vista (8,5%) i Mac OS X (3,3%). Ningú hauria pensat que XP arribaria a coincidir en el temps amb Windows 8 (previst per a finals d'aquest any), però la mala acollida de Vista i l'èxit de XP han propiciat que coincideixin dues generacions de programació tan distants.

El cas és que fins hi tot Microsoft sembla tenir afecte a XP i ha ajornat diverses vegades la fi del manteniment. Però ho ha de fer per donar pas a noves generacions de programació, especialment perquè cada vegada es generen més ingressos associats a aplicacions i noves funcionalitats, impossibles de desenvolupar en un sistema operatiu en què ja no treballes.

Font: BaQia