Google Maps crea un sistema per informar sobre emergències


Publicat el 30 de Gener, 2012 a les 00:00


El servei permet veure on hi ha situacions que poden causar alerta ciutadana. Google Maps reflecteix sobre la seva interfície els llocs on està tenint lloc un incendi greu, o on hi ha hagut un terratrèmol o si es preveu l'arribada d'un huracà.

La nova funcionalitat Google Public Alerts té l'objectiu d'oferir informació sobre un mapa de les situacions d'emergència que s'estan produint, així com donar alguns detalls sobre el que succeeix.

Per informar-se sobre les alertes que hi ha en una regió determinada l'usuari només ha de realitzar una cerca a Google Maps. En el bloc oficial de la plataforma ho il·lustra amb un exemple senzill.

En escriure 'flood indiana' (inundacions indiana) apareixen, entre els llocs de la zona que responen a aquests termes, un enllaç que assenyala "alerta per inundacions".

En fer clic en l'enllaç es pot obtenir una informació més detallada sobre el succés, sobre el que ha passat, la situació actual i les previsions, si n'hi ha.

La nova funció no només està disponible per als Estats Units, encara que la majoria de les alertes es troben allà. A la pàgina on es poden veure totes les amenaces existents en aquests moments, s'observa que hi ha un avís a Grècia i dos en el Pacífic.

La informació que recull el servei depèn de la seva integració amb organitzacions locals, que puguin facilitar les dades sobre les eventualitats a la seva regió.

Font: ElMundo.es