Homenatge de Google al pare del microprocessador


Publicat el 12 de Desembre, 2011 a les 00:00


La companyia del cercador més famosos d'Internet homenatja el pare del circuit integrat i cofundador del gegant de tecnologia Intel, Robert Noyce, per celebrar el 84 aniversari del seu naixement, amb un nou 'doodle'.

El logotip de Google passa avui a formar part d'un circuit integrat. Aquest petit dispositiu ha revolucionat el món de la informàtica i l'electrònica.

L'últim 'doodle' dels de Mountain View no només homenatja el naixement de Noyce sinó que també rendeix especial homenatge al seu principal creació, el circuit integrat o xip.

Conegut com 'l'alcalde de Silicon Valley' va ser cofundador de Fairchild Semiconductor l'any 1957 i d'Intel el 1968. El primer 'xip' va aparèixer al mercat el 1961 de la mà de Jack Kilby. El 1964 alguns ja contenien 32 transistors i el 1965 el xip més complex del mercat s'havia desenvolupat en Fairchild, empresa dels fundadors d'Intel) i ja comptava amb 64 transistors.

Al juliol de 1968, Robert Noyce, Gordon Moore i Andrew Grove creen l'empresa Intel en què es desenvolupen idees pràctiques per a la memòria de semiconductors. La recentment estrenada Intel creia en les possibilitats de la memòria de silici i va apostar valentament per ella en detriment de la memòria magnètica que, encara que ocupava més espai, consumia més energia i tenia menys prestacions, era 100 vegades més barata.

Finalment, l'any 1971 va néixer el primer microprocessador 4004, compost per 4 d'aquests xips i altres 2 xips de memòria. Aquest conjunt de 2.300 transistors que executava 60.000 operacions per segon es va posar a la venda per 200 dòlars.

Seguidament, Intel va comercialitzar el 8008, capaç de processar el doble de dades que el seu antecessor i que va inundar els aparells d'aeroports, restaurants, hospitals i fins i tot gasolineres.

Font: elmundo.es