Disseny web a Girona
Inici Mapa Web E-mail Avís Legal versión en castellano
MÚSICA Fes un clic aquí per obrir el reproductor de música
Empresa Empresa Consultoria Consultoria Solucions Solucions Serveis Serveis Portfoli Portfoli Contacte Contacte

02-11-2011 -Ubuntu arribarà a tablets, smartphones i TVs intel·igents

El creador d'Ubuntu, Mark Shuttleworth, creu que la popular distribució de Linux està en condicions de competir amb iOS i Android en els sistemes operatius tot terreny.

El fundador de Canonical i de la Fundació Ubuntu, Mark Shuttleworth, ha declarat que en la pròxima edició d'Ubuntu Developer Summit, convenció de desenvolupadors d'Ubuntu que es celebrarà a Orlando, s’anunciarà els plans per portar la distribució de Linux Ubuntu a smartphones, tablets i televisors intel·ligents.

L'avanç s'ha conegut en una entrevista per al portal ZDNet, en què Shuttleworth ha afirmat que les seves intencions són millorar l'estabilitat d'Ubuntu i la seva interfície d'escriptori. Després d'aconseguir aquests objectius, Canonical es centrarà en portar el sistema a tot tipus de dispositius.

Des de la companyia informàtica s'aposta pel segon quadrimestre del 2012 per a la distribució d'una nova versió d'Ubuntu amb processadors ARM adaptats per a smartphones, tablets i televisors. La nova versió serà tàctil i estarà disponible per a tots els dispositius en els quals funciona actualment Ubuntu.

A més, ja s'està treballant amb socis de hardware per portar productes al mercat que tinguin Ubuntu com a sistema operatiu propi. En 2014, la distribució de Linux podria convertir-se en un nou agent del sector i intentar plantar cara a iOS o Android.

"Aquesta és una expansió natural de la nostra idea d'Ubuntu. Les persones s'han traslladat des de l'escriptori a nous suports, de manera que és important per a nosaltres arribar a la comunitat a través d'aquestes plataformes. Per tant, anem a acceptar el repte d'usar Ubuntu en telèfons, tablets i pantalles intel·ligents ", ha explicat Shuttleworth a ZDNet.

Pel que fa a la competència que manté Ubuntu amb la resta d'empreses tecnològiques, Mark Shuttleworth considera que el món dels dispositius és "molt competitiu i dinàmic", ja que mentre Android i iOS dominen els dispositius de mà, Ubuntu i Windows "poden ser potències reals".

Font: BaQiaNOTÍCIES
Botiga online per Salnostrum
Web amb Gestor per Visió i Foc
WebGestor per Vadevela
WebGestor 2.1 + mòdul consultes online per Gestnova
GestorWeb per ecoVAPOR
GestorWeb per Barcelona Progest
Projecte web per l’Ajuntament de Cruïlles
Web d’actualitat de l’àrea de joventut de La Bisbal d’Empordà
WebGestor 2.1 per Maria Santin Perarnau Procuradora
Web adaptada per mòbils per la Fira del Circ al Carrer
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26]

Pressupost On-line Pressupost On-line
Demana el teu pressupost sense cap compromís, t’assessorarem i resoldrem qualsevol dubte que tinguis.
Demanar pressupost
  • Contacte
  • C. Folch i Torres
    núm. 10-14, 2º 4ª
    C.P. 17100
    La Bisbal d’Empordà
  • Tel.-Fax + 34 972 640 440
  • info@comunicatek.com